Wpisy z tagiem: galaretka

sobota, 19 maja 2018

Szybkie i bezproblemowe babeczki z pysznym kremem budyniowym i owocami :) Pięknie się prezentują, zachwycą każdego. Nam bardzo smakują, myślę, że i Wam przypadną do gustu. Polecam!

 


 

Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, proszę o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres konsek_ewa@o2.pl lub zostaw w komentarzu na facebooku. Fotografię opublikuję na facebookowym profilu Domowej cukierni Ewy :)

 

Składniki na ciasto:

  • 100 g zimnego masła
  • 1 szklanka mąki pszennej
  • 1 żółtko
  • 2 łyżki cukru pudru

 

Masło, mąkę, żółtko i cukier puder przełożyć na stolnicę i posiekać nożem. Zagnieść gładkie ciasto. Gotowe, owinąć folią spożywczą i schłodzić w lodówce przez 45 minut.

Foremki do babeczek (12) wysmarować masłem i oprószyć mąką. Wylepić je schłodzonym ciastem. Piec w temperaturze 200 stopni przez około 15 minut.

 

Krem budyniowy:

  • 1 budyń waniliowy
  • 1,5 szklanki mleka
  • 2 żółtka

+

  • ulubione owoce
  • 1 galaretka cytrynowa

 

Galaretkę rozpuścić w 0,75 szklanki gorącej wody, odstawić.

1 szklankę mleka zagotować. W pozostałym mleku rozprowadzić proszek budyniowy i żółtka. Połączyć i ugotować. 

Gotowym kremem napełniać korpusy babeczek.

Wystudzone babeczki udekorować ulubionymi owocami, posmarować je tężejącą galaretką. Schłodzić. Smacznego :)

 


niedziela, 06 maja 2018

Ciasto, które ma szansę stać się prawdziwym hitem w Waszych domach ;) Boska kombinacja słodkiego i kwaśnego. Sam krem smakuje jak gęsty mus. Pyszności! Najlepsze niedługo po wyjęciu z lodówki, rozpływa się w ustach. Bardzo polecam ;)

 

Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, proszę o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres konsek_ewa@o2.pl lub zostaw w komentarzu na facebooku. Fotografię opublikuję na facebookowym profilu Domowej cukierni Ewy :)

 

Składniki:

  • 1,5 paczki okrągłych biszkoptów
  • 2 galaretki truskawkowe
  • 375 ml mleka
  • 5 żółtek
  • 1 budyń śmietankowy
  • 1 łyżka mąki pszennej
  • 3/4 szklanki cukru
  • 200 g masła
  • 1,5 łyżki kakao
  • owoce (u mnie truskawki i mrożona żurawina)

 

Galaretki rozpuścić w 750 ml gorącej wody, wystudzić.

1 szklankę mleka zagotować. Żółtka utrzeć z cukrem na jasną, puszystą masę, dodać proszek budyniowy, mąkę pszenną i 125 ml mleka, zmiksować. Gotową mieszankę wlać do gotującego się mleka. Ugotować budyń, cały czas mieszając. Zdjąć z ognia, przykryć folią spożywczą i wystudzić.

Zimny budyń utrzeć z masłem na puszystą, gładką masę. Masę podzielić na dwie równe części - do jednej dodać kakao i zmiksować.

Wykonanie - Tortownicę o średnicy 24 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Biszkopty delikatnie nasączać w galaretce, i układać pojedyńczą warstwę na dnie tortownicy. Na nie wyłożyć jasny krem, wyrównać. Na kremie ułożyć kolejną warstwę biszkoptów, namoczonych delikatnie w galaretce. Przykryć je kremem kakaowym, wyrównać. Ciasto schłodzić w lodówce, aż kremy stężeją.

Truskawki pokroić na mniejsze kawałki, dodać żurawinę (mrożonych owoców nie trzeba wcześniej odmrażać). Owoce dodać do galaretki, wymieszać (uwaga, z mrożonymi owocami galaretka bardzo szybko tężeje!) Tężejącą galaretkę wylać na wierzch ciasta. Całość schłodzić w lodówce. Smacznego :)

 

środa, 25 kwietnia 2018

Pyszna tarta, nie za słodka, fajnego smaku dodają jej kwaśne owoce. Lekka, łatwa do zrobienia. Nam bardzo smakowała, podana z gałką lodów smakuje wybornie. Pomysł na wykorzystanie zamrożonych owoców - równie dobrze spiszą się tutaj porzeczki, sama trochę dorzuciłam, stąd ten kolor. Polecam :)

 


 Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, proszę o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres konsek_ewa@o2.pl lub zostaw w komentarzu na facebooku. Fotografię opublikuję na facebookowym profilu Domowej cukierni Ewy :)

 

Składniki na ciasto:

  • 1,5 szklanki maki pszennej
  • 1/4 szklanki cukru
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 100 g masła
  • 1 jajko
  • 1 łyżka zimnej wody

 

Masa agrestowa:

  • 800 g agrestu (u mnie 500 g agrestu i 300 g czerwonej porzeczki)
  • 1/2 szklanki cukru
  • 500 ml wody
  • 1 galaretka agrestowa
  • 2 budynie śmietankowe

 

Krem z białej czekolady:

  • 375 ml kremówki
  • 100 g białej czekolady
  • 1 łyżeczka żelatyny
  • 2 łyżki wody

 

Masło posiekać z mąką, cukrem i proszkiem do pieczenia. Dodać jajko i wodę. Energicznie zagnieść ciasto, schłodzić je w lodówce. Po około 30 minutach ciasto rozwałkować i nałożyć na tartę o średnicy 25 cm, bez rozciągania. Ciasto nakłuć widelcem i piec w temperaturze 190 stopni przez 15 minut.

Agrest i porzeczki włożyć do garnka, zasypać cukrem i podlać szklanką wody. Podgrzewać na małym ogniu, aż zacznie się rozpadać. Wsypać suchą galaretkę. Mieszać, aż się rozpuści. Budynie rozprowadzić w pozostałej wodzie, wlać do agrestu i zagotować.  

Masę agrestową przelać na podpieczony spód i odstawić do wystudzenia. 

Szklankę kremówki zagotować i rozpuścić w niej białą czekoladę. Wlać rozpuszczoną żelatynę i przestudzić. Pozostałą, zimną kremówkę ubić i wmieszać delikatnie w chłodną, gęstą czekoladę. 

Gotowy krem wyłożyć na masę owocową, wyrównać. Odstawić do stężenia. Smacznego :)

 


sobota, 24 marca 2018

Ciasto, które nigdy się nie znudzi ;) Jest przepyszne! Kruchy spód, malinowa galaretka z owocami, krem śmietanowy i beza z migdałami... Brzmi wspaniale, prawda? Zapewniam Was, ze smakuje jeszcze lepiej ;) Bardzo popularne ciasto, większość pewnie je zna i również bardzo lubi ;) Ładnie prezentuje się na stole. Klasyk! Polecam :)

 


 Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, proszę o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres konsek_ewa@o2.pl lub zostaw w komentarzu na facebooku. Fotografię opublikuję na facebookowym profilu Domowej cukierni Ewy :)

 

Składniki na ciasto:

  • 3 żółtka
  • 30 g cukru pudru
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
  • 150 g mąki pszennej
  • 100 g masła

 

Składniki na spód szybko zagnieść. Uformować kulę, owinąć w folię spożywczą, schłodzić w lodówce przez 1 godzinę.

Blachę o wymiarach 23 x 33 cm natłuścić i wyłożyć papierem do pieczenia.

Schłodzonym ciastem wyłożyć nim dno formy, wyrównać, ponownie schłodzić w lodówce przez około 30 minut. Przed pieczeniem nakłuć je widelcem.

Piec w temperaturze 190 stopni przez około 15 minut, na złoty kolor. Wystudzić.

 

Galaretka z malinami:

  • 600 g malin
  • 3 galaretki malinowe
  • 3,5 szklanki wrzącej wody

 

Malinowe galaretki rozpuścić w 3,5 szklankach wrzącej wody. Przestudzić, wymieszać z malinami. Odłożyć do lodówki do lekkiego zgęstnienia galaretki. Tężejącą galaretkę wyłożyć na kruche ciasto, wyrównać, schłodzić w lodówce. 

 

Masa śmietanowa:

  • 500 ml śmietany kremówki
  • 250 g mascarpone
  • 3 łyżki cukru pudru
  • nasiona z 1 laski wanilii

 

Wszystkie składniki przełożyć do naczynia, ubić cało9ść na sztywno.

Masę przygotować przed samym wyłożeniem jej na ciasto.

 

Beza z migdałami:

  • 3 białka
  • 150 g cukru
  • 3 łyżeczki mąki ziemniaczanej
  • 50 g płatków migdałowych

 

Białka ubić na sztywną pianę. Łyżka po łyżce dodawać cukier aż do otrzymania gęstej, błyszczącej piany. Pod koniec ubijania dodać mąką ziemniaczaną. 

Formę o wymiarach 23 x 33 cm odwrócić do góry dnem. Wysmarować masłem, wyłożyć papierem do pieczenia. Masę bezową rozsmarować na papierze na wielkość blachy. Oprószyć płatkami migdałów.

Piec w temperaturze 140 stopni przez około 60 minut. Wystudzić.

 

Wykonanie - Ciasto wyjąć z lodówki, gotowy krem wyłożyć na galaretkę, wyrównać. Na wierzch wyłożyć wystudzoną bezę. Schłodzić w lodówce, najlepiej przez całą noc. Smacznego :)

środa, 05 lipca 2017

Pyszny, lekki błyskawiczny sernik na zimno, na jogurcie waniliowym z truskawkami i galaretką smakuje idealnie! Bez pieczenia, sprawdzi się w gorące dni, które, mam nadzieję, już niefługo ;) Truskawki można zastąpić innymi owocami np. malinami czy jagodami. Polecam.

PS emermed.pl - kursy i szkolenia z zakresu pierwszej pomocy i sprzętu ratowniczego. Umiejętności niezwykle ważna w codziennym życiu. Polecam!

 

 Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, proszę o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres konsek_ewa@o2.pl lub zostaw w komentarzu na facebooku. Fotografię opublikuję na facebookowym profilu Domowej cukierni Ewy :) 

 

Składniki:

  • biszkopciki
  • 700 g gęstego jogurtu waniliowego
  • 250 ml śmietany kremówki
  • 4 łyżki cukru pudru
  • 8 łyżeczek żelatyny
  • 400 g truskawek

+

  • 2 galaretki truskawkowe

 

Tortownicę o średnicy 24 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Biszkopty ułożyć na jej spodzie.

Żelatynę zalać wodą, odstawić na 10 minut do napęcznienia. Postawić na palniku i podgrzewać, mieszając, do całkowitego rozpuszczenia się żelatyny. Nie doprowadzać do wrzenia. Zdjąć z ognia, wystudzić.

Kremówkę ubić na sztywno, pod koniec ubijania stopniowo dodawać cukier puder. Dodać jogurt, cały czas miksując, do połączenia. Na sam koniec dodać przestudzoną żelatynę (wcześniej rozrobioną z 3 - 4 łyżkami masy serowej), dokładnie zmiksować.

Na biszkoptach w tortownicy poukładać truskawki, wylać masę serową. Schłodzić w lodówce do całkowitego stężania.

Truskawki pokroić w plasterki, ułożyć na stężałym serniku. Rozpuszczoną i wystudzoną do temperatury pokojowej galaretkę zalać owoce.

sobota, 20 maja 2017

Prosta, ale jaka pyszna! Smak, który pamiętam z dzieciństwa ;) Efektownie wygląda, ciasto jest lekkie, puszyste i szybko znika ze stołu. Niby zwyczajne, ale ma w sobie coś wspaniałego. Bardzo lubimy! A ja chyba zaczynam "lubić się" z roladami ;) Polecam!

PS sklep.kaja.com.pl - internetowy sklep z elementami oświetlenia. Duży wybór, dobre ceny, ciekawe formy. Zajrzyjcie koniecznie ;)

 

Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, proszę o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres konsek_ewa@o2.pl lub zostaw w komentarzu na facebooku. Fotografię opublikuję na facebookowym profilu Domowej cukierni Ewy :)

 

Składniki na biszkopt:

  • 6 jajek
  • 6 łyżek cukru
  • 6 łyżek mąki pszennej
  • 3 łyżki cukru pudru

 

Masa śmietanowa: 

  • 500 ml kremówki
  • 1 zagęstnik do śmietany
  • 4 łyżki cukru pudru

+

  • 1 galaretka

 

Galaretkę rozpuścić w 250 ml gorącej wody, odstawić do całkowitego zgęstnienia a następnie pokroić w kostkę i odłożyć.

Białka odzielić od żółtek, ubić je na sztywno stopniowo dodając cukier puder, pózniej żółtka, jedno po drugim. Do masy jajecznej delikatnie wmieszać mąkę.

Ciasto wylać na dużą blachę z pieca, wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w temperaturze 180 stopni przez około 20 minut do tzw. suchego patyczka.

Na stole rozłożyć ściereczkę, posypać ją cukrem pudrem. Upieczony biszkopt wyjąć i przełożyć do góry dnem na ściereczkę zdjąć delikatnie papier do pieczenia, ciasto także oprószyć cukrem pudrem i zwinąć w rulonik razem ze ściereczką. Odstawić do lekkiego przestudzenia.

Śmietanę ubić na sztywno z cukrem pudrem i zagęstnikiem. 

Masą śmietanową posmarować rozwinięty biszkopt, na masie ulożyć pokrojoną w kostkę galaretkę. Całość ponownie zwinąć w ściereczkę. Całość schłodzić w lodówce, najlepiej przez całą noc. Przed podaniem oprószyć cukrem pudrem. Smacznego :)

 


czwartek, 23 marca 2017

Pyszne, mocno cytrynowe ciasto, bardzo lekkie i orzeźwiające. Łatwe do zrobienia, zniknie szybko z Waszych stołów :) Idealne dla amatorów cytrusowych smaków! Zróbcie koniecznie, smakuje naprawdę smacznie, tak cytrusowo ;)

PS Jeśli szukacie składników do tego ciasta lub innych wypieków w promocyjnych cenach zajrzyjcie tutaj po gazetkę promocyjną z biedronki. Warto zajrzeć, bo po co przepłacać? ;) Zawsze lepiej kupić w promocyjnej cenie, oszczędzając przy tym i czas i pieniądze.

 


Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, proszę o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres konsek_ewa@o2.pl lub zostaw w komentarzu na facebooku. Fotografię opublikuję na facebookowym profilu Domowej cukierni Ewy :) 

 

Składniki na ciasto:

  • 3 jajka
  • 0,5 szklanki cukru
  • 0,5 szklanki mąki pszennej
  • 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej
  • 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia

 

Jajka ubić z cukrem na jasną, puszystą masę. Mąki przesiać z proszkiem do pieczenia, dodać do masy jajecznej i delikatnie, ale dokładnie połączyć. 

Spód blachy o wymiarach 25 x 30 cm wyłożyć papierem do pieczenia, przelać ciasto. Piec w temperaturze 170 stopni przez około 25 minut, do tzw. suchego patyczka. Wystudzić.

 

Kisiel cytrynowy:

  • 1,5 szklanki wody
  • 1 szklanka cukru
  • 3 cytryny
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej + 1/3 szklanki wody

+

  • 1 paczka herbatników

 

Do rondelka przelać wodę, dodać cukier, sok i skórkę z cytryn, startą na drobnych oczkach oraz masło, zagotować.

Mąkę ziemniaczaną rozmieszać w 1/3 szklanki wody, dodać do gotującego się płynu, mieszać aż kisiel zgęstnieje.

Gorący kisiel wylać na biszkopt, musi być na tyle gęsty, by nie spłynął z ciasta. Na kisiel poukładać herbatniki, całość odstawić do wystudzenia.



Pianka cytrynowa:

  • 1 galaretka cytrynowa (u mnie agrestowa)
  • 500 ml śmietany kremówki
  • 3 łyżki cukru pudru

 

Galaretkę rozpuścić w szklance gorącej wody, wystudzić.

Kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem. Połączyć z tężejącą galaretką, cały czas miksować. Wyłożyć na masę budyniową, na nią herbatniki, wstawić do lodówki. Smacznego :)

 


piątek, 10 marca 2017

To już 4 lata odkąd dołączyłam do blogosfery, odkąd mam przyjemność dzielić się z Wami swoimi przepisami i pomysłami ;) Dziękuję!

W podziękowaniu mam dla Was pyszny, łatwy, delikatny deser - waniliową panna cottę z pomarańczową galaretką. Smakuje świetnie, kremowo, słodko, doskonale. Polecam!

PS Jeśli wybieracie się w okolice województwa zachodniopomorskiego i szukacie komfortowego samochodu do wynajęcia, zapoznajcie się z ofertą http://automaks.pl/ Cała gama aut, do wyboru ;)


 Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, proszę o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres konsek_ewa@o2.pl lub zostaw w komentarzu na facebooku. Fotografię opublikuję na facebookowym profilu Domowej cukierni Ewy :)



Składniki:

  • 50 ml mleka
  • 400 ml śmietany kremówki
  • 40 g cukru
  • 1 laska wanilii
  • 2 łyżeczki żelatyny

+

  • 1 galaretka pomarańczowa 

 

Żelatynę zalać wodą, odłożyć na 10 minut do napęcznienia. Podgrzać w mikrofalówce. Nie doprowadzać do wrzenia. Wyjąć, lekko przestudzić.

Do rondelka wlać mleko i śmietankę, dodać cukier. Z laski wanilii usunąć nasionka i umieścić je w garnuszku. Podgrzewać, na małym ogniu, mieszać od czasu do czasu do rozpuszczenia cukru. Gdy mieszanka zacznie się gotować, zdjąć z palnika. Dodać żelatynę. Wymieszać, do dokładnego połączenia.

Przygotować 4 foremki o pojemności 250 ml, przelać do nich tężejącą panna cottę. Przykryć folią spożywczą. Schłodzić przez około 2 godziny.

Galaretkę rozpuścić w 400 ml wrzącej wody, wystudzić, odłożyć do stężenia.

Tężejącą galaretkę wylać na panna cottę. Całość ponownie schłodzić w lodówce, najlepiej przez całą noc. Smacznego :)

 

07:13, ewa_ciasteczkowakraina , Desery
Link Komentarze (17) »
piątek, 17 lutego 2017

Kolejne ciasto z bananami w roli głównej :) Puszysty biszkopt, masa bananowa i śmietanowa, ciasto jak marzenie... Pięknie się prezentuje a i w smaku jest rewelacyjne. Smakuje wszystkim, a dzieci je po prostu uwielbiają. Świetne na co dzień, jak i na rodzinne uroczystości. My je bardzo lubimy :) Mam nadzieję, że zasmakuje i Wam. Polecam!

Powoli zaczynam rozglądać się za meblami ;) Stary kredens, który po remoncie odzyska swój dawny blask, fotele do salonu... Tyle planów, tyle potrzebnych mebli. Ostatnio bardzo spodobały mi się meble z oferty KDC, stoły i krzesła do salonu jak marzenie :) Świetnie wyglądają, widać, że dobrze wykonane a same meble śmiało mogą dostosować do naszych oczekiwań ;)

 

Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, proszę o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres konsek_ewa@o2.pl lub zostaw w komentarzu na facebooku. Fotografię opublikuję na facebookowym profilu Domowej cukierni Ewy :)

 

Składniki na biszkopt:

  • 6 jajek
  • 1 szklanka cukru
  • 1,5 szklanki mąki pszennej
  • 6 łyżek oleju
  • 3 łyżki wody
  • 2 łyżki octu
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia

Białka oddzielić od żółtek. Ubić je na sztywno z cukrem. Dodawać żółtka, wymieszane z olejem, wodą i octem. Miksować. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i delikatnie dodać do masy jajecznej. Połączyć. Piec w temperaturze 170 stopni przez około 25-30 minut. Wystudzić.

 

Składniki na masę:

  • 1 kg bananów
  • 1 galaretka cytrynowa/agrestowa
  • 1 galaretka truskawkowa
  • 200 ml śmietany kremówki
  • 50 g mlecznej czekolady

 

Galaretkę truskawkową rozpuścić w 350 ml gorącej wody. Tak samo postąpić z galaretką cytrynową. 

800 g bananów zmiksować. Połączyć je z tężejącą galaretką cytrynową. Odstawić.

Śmietanę ubić na sztywno, połączyć z tężejącą truskawkową galaretką.

Na biszkopt wyłożyć masę bananową, na nią poukładać plasterki pozostałych bananów, na to wyłożyć masę śmietanową. Udekorować wiórkami czekoladowymi. Smacznego :) 

 


piątek, 10 lutego 2017

Łatwe ciasto, szybkie do zrobienia, nie licząc czekania, aż poszczególne warstwy się zetną ;) Połączenie malin i kawy smakuje cudownie, nie spodziewałam się aż tak dobrego efektu ;) Pachnie obłędnie! Polecam :)

 

PS Jeśli interesuje Was temat pt. jak kupić używany samochód , serdecznie zapraszam do kliknięcia w link ;) Używane auta są u nas bardzo popularne, warto wiedzieć jak i jakie kupić ;)

 

Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, proszę o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres konsek_ewa@o2.pl lub zostaw w komentarzu na facebooku. Fotografię opublikuję na facebookowym profilu Domowej cukierni Ewy :)

 

Składniki:

  • 4 jajka
  • 85 g mąki pszennej
  • 110 g cukru
  • 2 łyżki kakao
  • szczypta soli

 

Warstwa malinowa:

  • 500 g mrożonych malin
  • 2 galaretki malinowe
  • 350 ml wrzątku

 

Masa serowa:

  • 650 g twarogu zmielonego minimum trzykrotnie
  • 250 ml kremówki
  • 3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej
  • 4 łyżki cukru pudru
  • 3 łyżeczki żelatyny
  • 100 ml wrzącej wody

 

Polewa czekoladowa:

  • 100 g czekolady
  • 7-8 łyżek mleka
  • 1 łyżka masła

 

Białka oddzielić od żółtek i ubić je ze szczyptą soli na sztywno. Pod koniec ubijania stopniowo dodawać cukier, a następnie żółtka, jedno po drugim. Ubić. 

Do masy jajecznej przesiać mąkę, wymieszaną z kakao. Delikatnie wmieszać do ciasta, najlepiej drewnianą łyżką. 

Dno tortownicy o średnicy 24 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Przełożyć ciasto. Piec w temperaturze 160 stopni przez około. 45 minut, do tzw. suchego patyczka. 

Biszkopt od razu po upieczeniu wyjąć z piekarnika i z wysokości około 50 cm upuścić go na podłogę. Wystudzić.

Galaretki rozpuścić w 350 ml wrzącej wody, zalać nimi zamrożone maliny. Dokładnie wymieszać. Tężejącą masę wyłożyć na biszkopt, wyrównać.

Kawę i żelatynę zalać wrzątkiem, wymieszać do rozpuszczenia, odłożyć do przestudzenia.

Śmietanę ubić na sztywno, odstawić. Twaróg zmiksować z cukrem pudrem, dodać ubitą kremówkę i delikatnie połączyć całość. Dodać kawę z żelatyną, bardzo delikatnie wymieszać.

Masę serową wyłożyć na maliny, wyrównać i wstawić do lodówki, najlepiej na całą noc.

Przed podaniem przygotować polewę - połamaną czekoladę, mleko i masło roztopić w kąpieli wodnej, wymieszać i przestudzić. Polewą udekorować wierzch ciasta. Smacznego :)

 


 
1 , 2 , 3 , 4 , 5

Napisz do mnie

konsek_ewa@o2.pl



Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów Durszlak.pl Top Blogi Katalog Smaków - Przepisy kulinarne na każdą okazję i wyszukiwarka przepisów Lista Blogów Kulinarnych FlyB - Kulinaria