Serniki pieczone

środa, 26 kwietnia 2017

Bardzo lubimy wszelkie ciasta czy desery z dodatkiem cytrusów lub kawy, mogliście to już zauważyć ;) Tym razem mam dla Was sernik o pysznym, intensywnym cytrynowym smaku. Bardzo kremowy i delikatny, rozpływa się w ustach! Udekorowany pieczoną polewą z kwaśnej śmietany. Pycha! Polecam :)

PS - http://www.sandc.pl/ rury stalowe ze szwem i bez szwu, konstrukcje stalowe i stalowe elementy, rury, blachy i profile stalowe oraz malowanie proszkowe i epoksydowe, zainteresowanych zapraszam do zapoznania się z ofertą.

 

Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, proszę o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres konsek_ewa@o2.pl lub zostaw w komentarzu na facebooku. Fotografię opublikuję na facebookowym profilu Domowej cukierni Ewy :)

 

Składniki na biszkopt:

  • 2 jajka
  • 2 łyżki cukru
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej
  • 1 łyżka oleju

 

Masa serowa:

  • 700 g twarogu, zmielonego minimum trzykrotnie
  • 5 jajek
  • 3/4 szklanki cukru
  • 250 ml śmietany kremówki
  • 2 łyżki budyniu śmietankowego

 

Polewa z kwaśnej śmietany:

  • 350 g kwaśnej śmietany
  • 2 łyżki cukru pudru

 

Lemon curd:

  • 1 jajko
  • 1 żółtko
  • 80 g cukru
  • 40 g masła
  • sok i skórka z 1 cytryny

 

Lemon curd - W niedużym garnuszku roztrzepać jajko, żółtko i cukier. Podgrzewać na małej mocy palnika, ciągle mieszając. Dodać masło, skórkę i sok z cytryny. Mieszać, do zagotowania i zgęstnienia kremu i otrzymania gładkiej konsystencji. 

Przelać do wyparzonego słoiczka. Można przechowywać w lodówce do 2 tygodni.

Biszkopt - białka ubić na sztywną pianę. Pod koniec ubijania dodać cukier, dalej miksując. Stopniowo dodawać żółtka cały czas ubijając. Na koniec dodać olej. Mąki przesiać, dodać do ubitej masy jajecznej, delikatnie połączać.

Piec w formie wyłożonej papierem do pieczenia (tylko spód) o wymiarach 20×20 cm w temperaturze 180 stopni przez około 25 minut (do tzw. suchego patyczka). Wystudzić.

Masa serowa -  Twaróg przełożyć do miski, dodać budyń i zmiksować. Stopniowo dodawać cukier , następnie wbijać jajka, miksując po każdym 15-20 sekund. Na koniec dodać śmietanę.

Masę podziel na dwie równe części. Do jednej części dodać przygotowany wcześniej lemon curd. Masy serowe na zmianę  rozłożyć na upieczonym biszkopcie.


Sernik piec w kąpieli wodnej. Ciasto piec 15 minut w temperaturze 175 stopni, potem zmniejszyć  temperaturę  do 120 stopni i piec jeszcze przez 90 minut. 15 minut przed wyjęciem sernika z piekarnika, na wierzch wylać kwaśną śmietanę wymieszaną z cukrem pudrem. Gotowy sernik cytrynowy studzić przy uchylonych drzwiczkach piekarnika.  Smacznego :)

 

niedziela, 26 lutego 2017

Pyszny sernik, prawdziwa rozpusta i uczta dla podniebienia. Bardzo efektownie wygląda, bardzo czekoladowy, z kuszącymi wafelkami. Myślę, że Was też zachwyci ;) Polecam!

 

Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, proszę o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres konsek_ewa@o2.pl lub zostaw w komentarzu na facebooku. Fotografię opublikuję na facebookowym profilu Domowej cukierni Ewy :)

 

Składniki na spód:

  • 250 g kruchych ciasteczek czekoladowych
  • 100 g masła

 

Ciasteczka włożyć do blendera i zmiksować na piasek, dodać masło połączyć do powstania mokrego piasku. Masą ciasteczkową wyłożyć spód blaszki o wymiarach 21 x 21 cm, wyłożonej papierem do pieczenia. 

 

Masa serowa:

  • 500 g twarogu zmielonego minimum trzykrotnie
  • 100 g cukru
  • 1 jajko
  • 50 g gorzkiego kakao
  • 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego

+

  • 6 wafelków czekoladowych

 

Ciasteczkowy spód posmarować cienką warstwą rozbełtanego jajka, na całą powierzchnię wyłożyć wafelki Lusette, mocno dociskać je do spodu. Włożyć do lodówki.

Masa serowa - twaróg, jajko, cukier, kakao i ekstrakt waniliowy przełożyć do miski, zmiksować na gładko. 

Na wafelki wylać masę serową, wyrównać. Piec w temperaturze 180 stopni przez około 55 minut. Wystudzić w uchylonym piekarniku. 

 

Polewa czekoladowa:

  • 75 g gorzkiej czekolady
  • 75 ml śmietany kremówki
  • 50 g białej czekolady

 

Gorzką czekoladę połamać na mniejsze kawałki, kremówkę podgrzać, dodać czekoladę, wymieszać. Wystudzić. 

Białą czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej.

Polewę z gorzkiej czekolady wylać na sernik, na niej rozsmarować białą czekoladę, Patyczkiem zrobić wzorki. Schłodzić w lodówce, najlepiej przez całą noc. Smacznego :)

 



12:59, ewa_ciasteczkowakraina , Serniki pieczone
Link Komentarze (17) »
niedziela, 19 lutego 2017

Pyszny, bardzo kremowy sernik z dodatkiem czekośliwki. Bez jajek, więc mogą go jeść osoby, właśnie na jajka, uczulone. Trochę jest mniej puszysty niż tradycyjny sernik, wynagradza to jednak jego delikatność i kremowa konsystencja. Cieszę się, że dodałam do niego czekośliwkę - wspaniale się wkomponowała w masę serową, dodała ciastu ciekawego smaku. Spód wykonałam z cynamonowych ciasteczek, które również w swoim składnie nie miały jajek, więc jeśli macie w rodzinie osoby uczulone na jajka, poszukajcie tego typu ciastek. Polecam serdecznie!

PS Jeśli szukacie pomysłu na hobby lub spędzanie wolnego czasu, koniecznie zainteresujcie się hodowlą rybek ;) Sama kiedyś byłam zapaloną akwarystką ;) Jeśli Was to zainteresuje, zajrzyjcie na stronę plantica.pl , znajdziecie wszystko co będzie Wam potrzebne w tym temacie :)

 

  Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, proszę o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres konsek_ewa@o2.pl lub zostaw w komentarzu na facebooku. Fotografię opublikuję na facebookowym profilu Domowej cukierni Ewy :)


Składniki na spód:

  • 200 g ciasteczek cynamonowych
  • 100 g masła

 

Dno formy, o średnicy 21 cm, wyłożyć papierem do pieczenia. Masło roztopić, odstawić do przestudzenia. Ciastka dokładnie rozdrobnić, połączyć z rozpuszczonym masłem. Masę ciasteczkową wgnieść w dno tortownicy. Piec około 10 minut, w temperaturze 180 stopni. Ostudzić.

 

Składniki na masę serową:

  • 650 g twarogu, zmielonego minimum trzykrotnie
  • 150 g miękkiego masła
  • 175 g brązowego cukru
  • 125 ml gęstej śmietany 12%
  • 4 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 3 łyżki kaszy manny
  • 3 łyżeczki cukru waniliowego
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 mały słoik czekośliwki

 

Masło miksować z cukrem i cukrem waniliowym, dodać mąkę ziemniaczaną, kaszę manną, proszek do pieczenia, zmiksować. Stopniowo dodawać twaróg, cały czas miksując. Wlać śmietanę. Całość dobrze połączyć ze sobą.

Połowę ciasta wylać na podpieczony spód, rozsmarować czekośliwkę, zalać resztą masy serowej. Wierzch udekorować czekośliwką.

Piec w temperaturze 180 stopni przez około 60 minut. Wystudzić. Smacznego :)

 


03:33, ewa_ciasteczkowakraina , Serniki pieczone
Link Komentarze (15) »
poniedziałek, 31 października 2016

Serniki znikają u nas w ekspresowym tempie ;) Z tym było podobnie - rozszedł się w mgnieniu oka. Nic dziwnego, przecież kremowa, delikatna masa serowa, mocno orzechowy, kruchy spód i taka sama kruszonka muszą smakować świetnie :) Lubimy takie smaki ;) Polecam!

 

Ps. Zapraszam do wzięcia udziału w konkursie http://www.burco.pl/konkurs/. Łatwy i przyjemny konkurs, w którym można wrócić wspomnieniami do wakacyjnych wojaży, a nagroda naprawdę atrakcyjna :) Zajrzyjcie koniecznie!

 

 

 

Składniki na ciasto:

  • 200 g mąki pszennej
  • 4 łyżki cukru pudru
  • 1/2 szklanki orzechów włoskich
  • 150 g masła
  • 1 żółtko
  • szczypta soli

 

Masa serowa:

  • 800 g twarogu
  • 100 g masła
  • 1 szklanka cukru
  • 1 budyń waniliowy
  • 3 jajka

 

Orzechy drobno pokroić, dodać mąkę i cukier, wymieszać, posiekać z masłem. Dodać żółtko i zagnieść ciasto.

1/3 ciasta odłożyć do lodówki, resztę rozwałkować do natłuszczonej formy o wymiarach 28 x 24 cm, Podpiec przez około 15 minut w temperaturze 170 stopni. 

Przygotować masę serową - ser, masło, cukier budyń i żółtka dokładnie wymieszać. Białka ubić na sztywno i delikatnie wmieszać do masy serowej. Masę wyłożyć na podpieczone ciasto. Na górę zetrzeć pozostałe, schłodzone ciasto. Piec przez około 40 minut. Smacznego :) 

 

00:29, ewa_ciasteczkowakraina , Serniki pieczone
Link Komentarze (28) »
czwartek, 25 sierpnia 2016

Przepyszne ciasto, powiem więcej, nie pamiętam kiedy jadłam tak dobry sernik ;) Idealne kruche ciasto i gęsta masa sernikowa a do tego mnóstwo świeżych, sezonowych owoców... Brzmi pysznie, prawda? ;) Jestem pewna, że smak tego sernika zachwyci Was równie mocno jak i mnie. Polecam! :)

 

 Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, proszę o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres konsek_ewa@o2.pl lub zostaw w komentarzu na facebooku. Fotografię opublikuję na facebookowym profilu Domowej cukierni Ewy :)

Składniki na ciasto:

  • 175 g mąki pszennej
  • 30 g mąki ziemniaczanej
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 125 g miękkiego masła
  • 75 g cukru
  • 1 łyżeczka ekstraktu cytrynowego

 

Masło posiekać, dodać pozostałe składniki i zagnieść ciasto, aż zacznie przypominać kruszonkę. Przełożyć do miski, owinąć folią spożywczą i schłodzić w lodówce przez około 60 minut.

Po wyjęciu ciasta z lodówki połowę kruszonki wysypać do formy o średnicy 23 cm, uprzedni wyłożonej papierem do pieczenia (spód). Dociskając, wylepić dno tortownicy. Podpiec w temperaturze 180 stopni przez około 10 minut.

 

Masa serowa:

  • 500 g twarogu zmielonego minimum trzykrotnie
  • 250 g mascarpone
  • 3 duże jajka
  • 3 łyżki mąki pszennej
  • 3/4 szklanki cukru
  • 1 łyżeczka ekstraktu cytrynowego
  • 450 g owoców ( u mnie jeżyny, porzeczki i maliny)
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej

 

W misce umieścić twaróg, mascarpone, jajka, mąkę pszenną, cukier i ekstrakt cytrynowy, zmiksować tylko do połączenia składników. 

Owoce oprószyć mąką ziemniaczaną, delikatne wmieszać je do masy serowej. 

Na podpieczony spód wyłożyć masę serową z owocami, posypać resztą kruszonki. 

Piec w temperaturze 175 stopni przez około 50 minut, wystudzić w piekarniku. Przed podaniem oprószyć cukrem pudrem. Smacznego :)

 

11:05, ewa_ciasteczkowakraina , Serniki pieczone
Link Komentarze (24) »
sobota, 06 sierpnia 2016

Ciasto, które kiedyś mogliście już zobaczyć na blogu, ale jest tak pyszne, że postanowiłam przypomnieć Wam ten przepis :) To ulubione ciasto mojego brata, dlatego często gości w naszym domu. Przepis ze starego zeszytu mamy, tam zawsze znajduje coś pysznego ;) Izaura to sernik zatopiony w czekoladowym cieście z dużą ilością polewy... Pychotka! Polecam :)

Ps. Jeśli ktoś szuka mieszkania w stolicy, polecam deweloper warszawa :)

 

 Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, proszę o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres konsek_ewa@o2.pl lub zostaw w komentarzu na facebooku. Fotografię opublikuję na facebookowym profilu Domowej cukierni Ewy :)

 

Składniki na ciasto i polewę:

  • 1,5 szklanki mąki
  • 1,5 szklanki cukru
  • 3 łyżki kakao
  • 250 g margaryny
  • 3 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 3 łyżeczki cukru waniliowego
  • 2 jajka
  • 5 łyżek wody

 

Margarynę, cukier, kakao, wodę i cukier waniliowy gotować około 5-8 minut, do momentu rozpuszczenia się cukrów. Odstawić do wystudzenia.

Żółtka oddzielić od białek. Do zimnej masy dodać 2 żółtka i wymieszać na jednolitą masę. Odlać 0,5 szklanki masy, będzie potrzebna na polewę.  Białka ubić na sztywną pianę. Do reszty masy dodać mąkę, proszę do pieczenia i pianę z białek, wymieszać i przelać do formy, wyłożonej papierem do pieczenia. Odstawić.


Masa serowa:

  • 500 g twarogu w kostce
  • 1 jajko
  • 3/4 szklanki cukru
  • 100 g masła w temperaturze pokojowej
  • wiórki kokosowe

 

Twaróg, jajko, cukier i masło utrzeć na gładką i jednolitą masę, wyłożyć na masę ( ja robię kleksy łyżką stołową).

Piec około 45-50 minut w temperaturze 200 stopni. Gorące ciasto polać, odlaną wcześniej, polewą i posypać wiórkami kokosowymi. Smacznego :)

 


09:44, ewa_ciasteczkowakraina , Serniki pieczone
Link Komentarze (14) »
czwartek, 24 marca 2016

Delikatny i bardzo kremowy sernik na kruchym cieście, z grubą warstwą bezowej pianki :) Rozpływa się w ustach, dosłownie! Jeden z najbardziej popularnych serników, często spotykany i chyba lubiany :) Pięknie się prezentuje, a to głównie za sprawą złotych kropelek, które tworzą się na wierzchu bezowej piany podczas studzenia. Polecam bardzo, wypróbujcie koniecznie :)

 

Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, proszę o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres konsek_ewa@o2.pl lub zostaw w komentarzu na facebooku. Fotografię opublikuję na facebookowym profilu Domowej cukierni Ewy :)

 

Składniki na kruche ciasto:

  • 200 g mąki pszennej
  • 40 g cukru pudru
  • 1 jajko
  • szczypta soli
  • 100 g masła

 

Masa serowa:

  • 1 kg twarogu, zmielonego minimum trzykrotnie
  • 50 ml oleju
  • 500 ml mleka
  • 4 żółtka
  • 175 g cukru
  • 2 opakowania budyniu waniliowego bez cukru

 

Beza:

  • 4 białka
  • 100 g cukru

 

Ciasto kruche - mąkę przesiać do miski, dodać, pokrojone na mniejsze kawałki, zimne masło, cukier puder, sól i jajko. Szybko zagnieść gładkie ciasto.

Dno tortownicy o średnicy 26 cm wyłożyć papierem do pieczenia, wykleić ciastem, łącznie z jej bokiem (do połowy wysokości). Schłodzić w lodówce.

Masa serowa - twaróg, cukier, olej, mleko, żółtka i budynie w proszku zmiksować na gładką masę, tylko do połączenia składników. 

Masę serową wyłożyć na schłodzone ciasto, piec w temperaturze 180 stopni przez około 50-60 minut.

Beza - około 10 minut przed końcem pieczenia, białka ubić na sztywno, cały czas miksując, stopniowo, łyżka po łyżce, dodawać cukier. Ubijać do rozpuszczenia się cukru.

Sernik wysunąć z piekarnika i rozłożyć pianę bezową, piec kolejne 10-15 minut. Wyłączyć piekarnik, studzić w uchylonym piekarniku przez kolejny kwadrans. Wyjąć, wystudzić (po około 45 minutach na piance bezowej zaczną pojawiać się złote kropelki). Zimny sernik włożyć do lodówki, najlepiej na całą noc. Smacznego :)

 

20:06, ewa_ciasteczkowakraina , Serniki pieczone
Link Komentarze (18) »
poniedziałek, 08 lutego 2016

Boski sernik, po prostu. Właściwie nic więcej nie musiałabym pisać, bo słowa to za mało, by pokazać Wam jego cudowny smak, delikatną i aksamitną konsystencję, chrupki spód i całą masę jagód :-) Żeby się przekonać czy mam rację, najlepiej samemu jest go upiec. Nie rozczarujecie się, gwarantuję :) Łatwy do zrobienia, a jagody śmiało można zastąpić innymi mrożonymi, lub też nie, owocami. Bardzo polecam :)

 

Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, proszę o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres konsek_ewa@o2.pl lub zostaw w komentarzu na facebooku. Fotografię opublikuję na facebookowym profilu Domowej cukierni Ewy :)

 

Składniki na spód:

  • 150 g herbatników
  • 75 g mlecznej czekolady
  • 1 łyżka kakao
  • 85 g masła

 

Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, masło rozpuścić, przestudzić.

Herbatniki zmielić na mniejsze, bardzo drobne kawałki. Dodać płynną czekoladę, kakao i rozpuszczone masło, wymieszać.

Dno tortownicy o średnicy 21 cm wyłożyć papierem do pieczenia, wyłożyć masę, docisnąć. Schłodzić w lodówce.

 

Masa serowa:

  • 700 g twarogu
  • 3 jajka
  • 2/3 szklanki cukru
  • 1/3 szklanki kremówki
  • 2-3 łyżki gęstej, kwaśnej śmietany
  • 1 budyń waniliowy
  • 350 g jagód

 

Twaróg, jajka, cukier, obie śmietany i budyń dokładnie zmiksować, tylko do połączenia składników. 

Spód wyjąć z lodówki, wyłożyć jagody, zalać masą serową. 

Piec w temperaturze 180 stopni przez około 60-70 minut.

 

Polewa jagodowa:

  • 100 g gęstej, kwaśnej śmietany
  • 2 łyżki kremówki
  • 1,5 łyżki cukru pudru
  • 150 g jagód

 

Jagody zmiksować blenderem, przetrzeć przez sito (opcjonalnie). Kwaśną śmietanę wymieszać z kremówką, dodać cukier puder i dokładnie połączyć. Dodać zmiksowane jagody i wymieszać.

Sernik wyjąć z piekarnika, polewę jagodową rozprowadzić na wierzchu. Ciasto ponownie wstawić do nagrzanego pieca, temperaturę zmniejszyć do 125 stopni i piec kolejne 15-20 minut. Schłodzić w lodówce. Smacznego :)

 

poniedziałek, 11 stycznia 2016

Sernik, w którym zakochacie się od pierwszego wejrzenia, a jego smak jeszcze to uczucie pogłębi ;) Puszysta, delikatna, kremowa masa serowa z kawałkami ciasteczek, na spodzie z ciasteczek oreo, rzecz jasna, udekorowana ubitą śmietanką i pokruszonymi ciastkami. Wygląda wspaniale, smakuje jeszcze lepiej, ciężko poprzestać na jednym kawałku ;) Bardzo, bardzo polecam! 

 

 

  Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, proszę o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres konsek_ewa@o2.pl lub zostaw w komentarzu na facebooku. Fotografię opublikuję na facebookowym profilu Domowej cukierni Ewy :)

Składniki na spód:

  • 150 g ciasteczek Oreo
  • 2 łyżki roztopionego masła

 

Ciasteczka bardzo dokładnie rozkruszyć, na piasek, wymieszać z rozpuszczonym masłem.

Dno tortownicy o średnicy 22 cm wyłożyć papierem do pieczenia, wysypać ciasteczka, docisnąć, wyrównać i schłodzić w lodówce przez około 30 minut.

 

Masa serowa:

  • 800 g kremowego twarogu
  • 250 ml śmietany 30%
  • 3/4 szklanki cukru
  • 4 jajka
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej
  • 1 łyżka mąki pszennej
  • 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego
  • 150 g ciasteczek Oreo

 

Wszystkie składniki na masę serową, z wyjątkiem ciasteczek przełożyć do miski i zmiksować do połączenia.

Masę serową wylać na schłodzony, ciasteczkowy spód, wyrównać. Do masy powkładać ciasteczka Oreo, połamane na mniejsze kawałki.

Piec w temperaturze 150 stopni przez około 60 minut. Wystudzić w lekko uchylonym piekarniku, a następnie schłodzić w lodówce, najlepiej przez całą noc.

 

Masa śmietankowa:

  • 250 ml śmietany 30%
  • 1 łyżka cukru pudru
  • 1 zagęstnik do śmietany (opcjonalnie)

 

Śmietanę ubić na sztywno, pod koniec miksowania dodać cukier i zagęstnik.

Część masy śmietankowej cieniutko rozsmarować na wierzchu schłodzonego sernika. Pozostałą część kremu umieścić w rękawie cukierniczym i udekorować sernik. Na wierzch powykładać ciasteczka Oreo. Smacznego :)

 


00:24, ewa_ciasteczkowakraina , Serniki pieczone
Link Komentarze (30) »
poniedziałek, 21 grudnia 2015

Sernik, który pachnie i smakuje cynamonem z dodatkiem obłędnego sosu karmelowego i karmelowych kamyczków. Smak, który na długo zostanie w Waszej pamięci, jestem niemal pewna, że z radością sięgniecie po kolejny kawałek :) Na kruchym, maślanym spodzie, rozpuszcza się w ustach :) Polecam!

 


 Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, proszę o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres konsek_ewa@o2.pl lub zostaw w komentarzu na facebooku. Fotografię opublikuję na facebookowym profilu Domowej cukierni Ewy :)

  

Składniki na ciasto:

  • 200 g mąki pszennej
  • 100 g masła
  • 50 g cukru
  • 2-3 łyżki zimnej wody

 

Wszystkie składniki przełożyć do miski, szybko zagnieść ciasto, uformować kulę, owinąć w folię spożywczą i schłodzić w lodówce przez około 30 minut. 

Tortownicę o średnicy 23 cm natłuścić, oprószyć kaszą manną. Ciastem wylepić spód foremki. Nakłuć widelcem. Piec w temperaturze 200 stopni przez około 15 minut.

 

Masa serowa:

  • 750 g twarogu zmielonego minimum trzykrotnie
  • 125 ml śmietanki 30%
  • 4 jajka
  • 150 ml syropu klonowego
  • 3-4 łyżki brązowego cukru
  • 1-2 łyżeczki cukru wanilinowego Delecta
  • 3-4 łyżki budyniu śmietankowego Delecta
  • 2 łyżeczki cynamonu

 

Ser zmiksować, dodając stopniowo po jednym jajku. Wlać śmietankę i syrop klonowy, wsypać cukry i zmiksować. Dodać budyń i cynamon, delikatnie, ale dokładnie połączyć.

Na podpieczony i lekko wystudzony spód wylać masę serową. Piec w temperaturze 150 stopni przez około 90 minut. Ostudzić.

 

Polewa karmelowa:

 

+

  • 30 g posypki dekoracyjnej Karmel Delecta Decorada  

 

Masę krówkową delikatnie podgrzać ze śmietanką, do połączenia się i powstania gładkiej polewy, dodać ekstrakt waniliowy, wymieszać. 

Jeszcze ciepły sernik polać sosem karmelowym, udekorować posypką karmelową. Schłodzić. Smacznego :)

 

 

Przepis dodaję do akcji:

Wypiekamy świątecznie, kolorowo, naturalnie…

 
1 , 2 , 3

Napisz do mnie

konsek_ewa@o2.pl



Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów Durszlak.pl Top Blogi Katalog Smaków - Przepisy kulinarne na każdą okazję i wyszukiwarka przepisów Lista Blogów Kulinarnych FlyB - Kulinaria