czwartek, 06 lipca 2017

digitaldruk.pl to firma, która oferuje przepięknie wykonane obrazy na ścianę. Wykonane w najnowocześniejszej formie druku, na naturalnych, bawełnianych płótnach przy pomocy ekologicznych i naturalnych tuszy.

 



 

Digitaldruk oferuje szereg kategorii tematycznych, z których możecie wybrać swój ulubiony motyw, w dowolnym układzie, czyli taki, który najlepiej ozdobi Wasze wnętrza ;)

Uwaga! Firma oferuje także możliwość wykonania obrazu z Waszych prywatnych zdjęć. To świetny pomysł, by przenieść swoje ulubione zdjęcie na płótno i ozdobić nim ścianę w swoim domu. To także doskonały plan na prezent, przecież wszyscy kochamy zdjęcia i piękne rzeczy ;)

Będąc na stronie, koniecznie przejrzyjcie oferowane kompozycje a także księgę gości, by potwierdzić to o czym i ja piszę - świetne wykonanie, setki zadowolonych klientów i przystępne ceny.

Warto też zapoznać się z aktualnymi promocjami, na nich można znaleźć prawdziwe perełki w bardzo korzystnych cenach ;)

Warto wybrać obrazy właśnie z tej firmy, ponieważ korzystają z wysokiej jakości materiałów, grubość krosna wynosi 2 cm a boki obrazu także są zadrukowane co znacznie podwyższa wartość estetyczną obrazu i jego końcowy wygląd :)

Przykładowe warianty obrazów:

 

 

10:48, ewa_ciasteczkowakraina , Z całkiem innej beczki
Link
środa, 05 lipca 2017

latajacepaczki.pl - usługi kurierskie na terenie całego świata! Nowa, lepsza jakość na arenie przesyłek zagranicznych. Firma osobiście monitoruje drogę, jaka przebywa dana paczka a ewentualne kłopoty niwelują nim nadawca zdąży się o nich dowiedzieć ;)

 

Ekspresowe przesyłki kurierskie do USA, Norwegi i Kanady

 

Doręczenie przesyłki przez ten właśnie portal odbywa się drogą lądową lub powietrzną. Ekspresowo i bez komplikacji. Paczka, w najodleglejszy zakątek globu dociera w maksymalnie kilka dni a samo jej nadanie trwa tylko parę minut. Kurier online to także wygoda i oszczędność - zarówno czasu jak i pieniędzy.

Platforma daje Wam możliwość śledzenia swojej paczki na każdym etapie jej podróży ;)

Ceny są bardzo konkurencyjne, dla firmy satysfakcja i zadowolenie klientów są najistotniejsze, dlatego, bez przeszkód można zgłosić reklamację czy jakieś uwagi.

Firma umożliwia także łatwy i sprawny kontakt z konsultantem, który udzieli Wam konkretnych i fachowych informacji ;)





12:37, ewa_ciasteczkowakraina , Z całkiem innej beczki
Link

Pyszny, lekki błyskawiczny sernik na zimno, na jogurcie waniliowym z truskawkami i galaretką smakuje idealnie! Bez pieczenia, sprawdzi się w gorące dni, które, mam nadzieję, już niefługo ;) Truskawki można zastąpić innymi owocami np. malinami czy jagodami. Polecam.

PS emermed.pl - kursy i szkolenia z zakresu pierwszej pomocy i sprzętu ratowniczego. Umiejętności niezwykle ważna w codziennym życiu. Polecam!

 

 Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, proszę o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres konsek_ewa@o2.pl lub zostaw w komentarzu na facebooku. Fotografię opublikuję na facebookowym profilu Domowej cukierni Ewy :) 

 

Składniki:

  • biszkopciki
  • 700 g gęstego jogurtu waniliowego
  • 250 ml śmietany kremówki
  • 4 łyżki cukru pudru
  • 8 łyżeczek żelatyny
  • 400 g truskawek

+

  • 2 galaretki truskawkowe

 

Tortownicę o średnicy 24 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Biszkopty ułożyć na jej spodzie.

Żelatynę zalać wodą, odstawić na 10 minut do napęcznienia. Postawić na palniku i podgrzewać, mieszając, do całkowitego rozpuszczenia się żelatyny. Nie doprowadzać do wrzenia. Zdjąć z ognia, wystudzić.

Kremówkę ubić na sztywno, pod koniec ubijania stopniowo dodawać cukier puder. Dodać jogurt, cały czas miksując, do połączenia. Na sam koniec dodać przestudzoną żelatynę (wcześniej rozrobioną z 3 - 4 łyżkami masy serowej), dokładnie zmiksować.

Na biszkoptach w tortownicy poukładać truskawki, wylać masę serową. Schłodzić w lodówce do całkowitego stężania.

Truskawki pokroić w plasterki, ułożyć na stężałym serniku. Rozpuszczoną i wystudzoną do temperatury pokojowej galaretkę zalać owoce.

niedziela, 02 lipca 2017

Pyszne, delikatne i miękkie babeczki :) Szybkie i łatwe do zrobienia. Pięknie pachną! Idealne na piknik czy wypad nad wodę :) Polecam!

PS yourfreedom.pl - apartamenty w Warszawie, piękne, nowoczesne, luksusowe. Wynajmowane na doby, w dowolnym terminie. W różnych lokalizacjach, każdy znajdzie dla siebie najkorzystniejszą. Oferta skierowana zarwno dla osób prywatnych jak i ludzi związanych z biznesem.

Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, proszę o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres konsek_ewa@o2.pl lub zostaw w komentarzu na facebooku. Fotografię opublikuję na facebookowym profilu Domowej cukierni Ewy :) 

 

Składniki na 12 sztuk:

  • 60 g masła
  • 3/4 szklanki cukru
  • 2 jajka
  • 2 szklanki mąki pszennej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
  • 1 szklanka gęstego jogurtu naturalnego
  • 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
  • 250 g truskawek
  • 50 g białej czekolady

 

Truskawki i czekoladę pokroić na mniejsze kawałki, odłożyć.

Mąkę pszenną przesiać z proszkiem do pieczenia i sodą, odstawić

Masło utrzeć z cukrem na jasną i puszystą masę. Dodawać jajka, jedno po drugim, ucierając po każdym dodaniu. Dodać ekstrakt waniliowy, zmiksować. Dodawać suche składniki na zmianę z jogurtem, wymieszać do połączenia. Dodać truskawki i czekoladę, delikatnie wymieszać.

Formę do muffinów wyłożyć papilotkami, nakładać ciasto, wypełniając papilotki prawie do pełna.

Piec w temperaturze 165 stopni przez około 25 minut, do tzw. suchego patyczka. wystudzić. Smacznego :)

 

poniedziałek, 26 czerwca 2017

Popularne ciasto w nowej odsłonie :) Korzystając z sezonu truskawkowego i pysznych, polskich truskawek pokusiłam się o przygotowanie ciasta kopiec kreta właśnie z tymi owocami :) Smakuje pysznie! Jest lekkie, delikatne, bardzo uzależnia ;) Zjedliśmy je tak szybko, że aż wstyd się przyznać ;) Bardzo polecam, spróbujcie koniecznie ;)

PS  centrumtlumaczen.pl - profesjonalne tłumaczenia przysięgłe w prawie 50 językach. Terminowość, indywidualne podejście, sprawdzeni tłumacze to wszystko na wyciągnięcie ręki. Zajrzyjcie, być może kiedyś będzie Wam potrzebne profesjonalne, bezbłędne tłumaczenie :)

 

Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, proszę o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres konsek_ewa@o2.pl lub zostaw w komentarzu na facebooku. Fotografię opublikuję na facebookowym profilu Domowej cukierni Ewy :)

 

Składniki:

Ciasto:

  • 2 szklanki mąki
  • 100 g margaryny
  • 1/2 szklanki cukru
  • 1 łyżeczka sody
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 4 łyżki kakao
  • szklanka maślanki

 

Krem:

  • 500 g śmietany kremówki
  • 2-3 łyżki cukru pudru
  • 2 łyżeczki żelatyny
  • 50 g gorzkiej czekolady
  • truskawki

 

Margarynę rozpuścić w garnuszku i odstawić do wystudzenia.

Wszystkie suche składniki wsypać do miski, dodać maślankę i ostudzoną margarynę. Całość zmiksować na gładką masę. 

Dno tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia, przelać ciasto. Piec około 45 minut w temperaturze 180 stopni. W połowie pieczenia można przykryć ciasto z wierzchu folia aluminiową, by ciasto nie było zbyt twarde. Gotowe ciasto odstawić na około 25 minut w piekarniku, by nie opadło. Po wyjęciu wystudzić.

Z ciasta wydrążyć miąższ tak, aby pozostał spód i brzegi.

Truskawki przekroić na pół. Ułożyć je w wydrążonym cieście.

Żelatynę rozpuścić w dwóch łyżkach gorącej wody i odłożyć do wystudzenia. 

Śmietanę ubić na sztywno ze szczyptą soli. Pod koniec ubijania dodać cukier puder. 

Czekoladę zetrzeć na tarce i wymieszać z ubitą śmietaną. 

Wystudzoną żelatynę przelać do masy śmietanowej i delikatnie wymieszać. Gotową masę wyłożyć na ciasto i uformować kopiec. Wydrążony wcześniej miąższ z ciasta, pokruszyć i posypać nim wierzch, lekko dociskając. Ciasto wstawić do lodówki na około 2 godziny. Smacznego :)



23:19, ewa_ciasteczkowakraina
Link Komentarze (15) »
niedziela, 25 czerwca 2017

Genialne bułeczki, jestem w nich absolutnie zakochana ! Miękkie, delikatne i obłędnie cynamonowe. Dość długo zachowują świeżość, ale myślę, że szybko je zjecie, takie są wciągające ;) Polecam!

PS  centrumtapet.pl - pomysły do dekoracji całego wnętrza. Fototapety, obrazy na płótnie, tapety do salonu... Duży wybór, przystępne ceny. Internetowy sklep, który w swojej ofercie posiada tapety z doskonałych materiałów, nowoczesne, takie, które staną się ozdobą Waszych domów. Zadowolenie klienta to główny cel, który przyświęca właścicielom, przekonajcie się sami ;)

 

 

 

Składniki na ciasto (12 sztuk):

  • 550 g mąki pszennej
  • 75 g cukru
  • 3/4 łyżeczki soli
  • 10 g suchych drożdży lub 20 g świeżych drożdży
  • 75 g masła
  • 250 ml mleka
  • 2 jajka

 

Masło rozpuścić, odstawić do wystudzenia.

Mąkę pszenną wymieszać z suchymi drożdżami, ze świeżymi zrobić rozczyn. Dodać pozostałe składniki i wyrobić, pod koniec dodać płynne masło. Wyrobić gładkie, elastyczne ciasto,  Uformować z niego kulę, odstawić je w ciepłe miejsce, miskę przykryć ręczniczkiem, na około 60-90 minut, do podwojenia objętości.

Po tym czasie ciasto rozwałkować na prostokąt o wymiarach 40 x 30 cm, delikatnie podsypywać mąką.

Przygotowany prostokąt posmarować roztopionym masłem i posypać cynamonowym cukrem. Następnie zwinąć ściśle wzdłuż dłuższego boku, na kształt długiej rolady. Ostrym nożem pokroić na 3,5 cm kawałki (na 12 części). Formę o wymiarach 23 x 33 cm wyłożyć papierem do pieczenia, powykładać bułeczki. Przykryć ręczniczkiem, odstawić na około 30 minut do ponownego wyrośnięcia.

Wyrośnięte bułeczki piec w temperaturze 180 stopni przez około 15 - 20 minut. Wyjąć, przestudzić. Jeszcze ciepłe bułeczki udekorować polewą z serka kremowego. Smacznego :)

 

Nadzienie cynamonowe:

  • 80 g masła
  • 175 g brązowego cukru
  • 3 łyżki cynamonu

 

Masło roztopić, przestudzić. Cukier wymieszać z cynamonem, odstawić.

 

Polewa:

  • 60 g masła
  • 1/4-1/2 szklanki cukru pudru
  • 125 g kremowego serka
  • 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
  • 3-4 łyżki mleka

 

W misce  umieścić masło, cukier puder i ekstrakt z wanilii. Utrzeć na gładko. Dodać serek kremowy i utrzeć, do połączenia. Do utartej masy stopniowo dodawać mleko, cały czas mieszać, aż powstanie lekko płynna polewa. 

 

00:19, ewa_ciasteczkowakraina , Słodkie bułki
Link Komentarze (12) »
środa, 21 czerwca 2017

Importmania.pl -  to sklep internetowy, który zajmuje się sprowadzaniem konkretnych produktów bez pośrednictwa. Swoją stacjonarną siedzibę ma w Koszalinie. Firma działa na rynku już od 2006r., czyli przeszło 10 lat! 

 

Kupuj bezpośrednio u importera. Omijaj pośredników.

 

Firma ta może także pochwalić się tytułem Rzetelna Firma. Jakość usług czy sprowadzanych towarów zawsze stoi na największym poziomie, na obsługę klientów również nie można narzekać. Firma działa bez pośredników, po to, by ich ceny były jak najbardziej korzystne i atrakcyjne dla potencjalnych nabywców.

 

Posiadamy certyfikat: Słucham swoich klientów

 

W ofercie firmy Importmania znaleźć można sporo produktów z dziedziny kosmetyki, artykuły biurowe, urządzenia fitness a także produkty do auta, domu i ogrodu. Uwaga! Dla waszych milusińskich, czworonożnych przyjaciół sklep posiada równie interesującą ofertę :)

Zamówione towary dostarczane są przez sprawdzoną i znaną firmę kurierską, wszystkie oferowane produkty pochodzą prosto od producenta, dlatego oferowane ceny są tak atrakcyjne.

Zakupy możecie zrobić w domu, wygodnie siedząc w fotelu czy na ulubionej kanapie ;) Miło, szybko i przyjemnie ;) Możecie skorzystać także z wyprzedaży, wybrać coś z bestsellerowych produktów lub zasugerować się tym, co inni najchętniej kupują ;)

 

Pastuch bezprzewodowy Petainer X023

10:05, ewa_ciasteczkowakraina , Z całkiem innej beczki
Link
wtorek, 20 czerwca 2017

Przepis, który już był na blogu, ale ma nowe, moim zdaniem lepsze zdjęcia, dlatego postanowiłam całkiem Wam o nim przypomnieć ;) Znane i lubiane ciasto. Pyszne, wyjątkowe - śmietana, banany, czekoladowe wiórki... Mmm pyszności :) Doskonale się prezentuje, jeszcze lepiej smakuje. W smaku niczym nie różni się od gotowej wersji kopca kreta, jest nawet lepszy, a pracy z nim nie za dużo. Polecam Wam bardzo! :)

PS  modlinparking.pl - jeśli właśnie z lotniska w Modlinie wylatujecie na swoje wakacje skorzystajcie z ofertą tego parkingu ;) rozsądne ceny i bezpieczne miejsce dla Waszych samochodów ;)

 

Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, proszę o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres konsek_ewa@o2.pl lub zostaw w komentarzu na facebooku. Fotografię opublikuję na facebookowym profilu Domowej cukierni Ewy :)

 

Składniki:

Ciasto:

  • 2 szklanki mąki
  • 100 g margaryny
  • 1/2 szklanki cukru
  • 1 łyżeczka sody
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 4 łyżki kakao
  • szklanka maślanki

 

Krem:

  • 500 g śmietany kremówki
  • 2-3 łyżki cukru pudru
  • 2 łyżeczki żelatyny
  • 50 g gorzkiej czekolady
  • 3-4 banany
  • sok z połówki cytryny

 

Margarynę rozpuścić w garnuszku i odstawić do wystudzenia.

Wszystkie suche składniki wsypać do miski, dodać maślankę i ostudzoną margarynę. Całość zmiksować na gładką masę. 

Dno tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia, przelać ciasto. Piec około 45 minut w temperaturze 180 stopni. W połowie pieczenia można przykryć ciasto z wierzchu folia aluminiową, by ciasto nie było zbyt twarde. Gotowe ciasto odstawić na około 25 minut w piekarniku, by nie opadło. Po wyjęciu wystudzić.

Z ciasta wydrążyć miąższ tak, aby pozostał spód i brzegi.

Banany obrać i pokroić wzdłuż na pół. Ułożyć je w wydrążonym cieście i skropić je sokiem z cytryny, aby ściemniały.

Żelatynę rozpuścić w dwóch łyżkach gorącej wody i odłożyć do wystudzenia. 

Śmietanę ubić na sztywno ze szczyptą soli. Pod koniec ubijania dodać cukier puder. 

Czekoladę zetrzeć na tarce i wymieszać z ubitą śmietaną. 

Wystudzoną żelatynę przelać do masy śmietanowej i delikatnie wymieszać. Gotową masę wyłożyć na ciasto i uformować kopiec. Wydrążony wcześniej miąższ z ciasta, pokruszyć i posypać nim wierzch, lekko dociskając. Ciasto wstawić do lodówki na około 2 godziny. Smacznego :)





 



11:06, ewa_ciasteczkowakraina
Link Komentarze (13) »
niedziela, 18 czerwca 2017

Idealne śniadanie na leniwe, weekendowe poranki ;) Och, uwielbiam takie :) Placuszki są bardzo puszyste, delikatne, u mnie z truskawkami i borówkami, ale możecie użyć naprawdę dowolnych owoców ;) Bardzo polecam, zakochacie się w tym smaku :)

PS Wybierasz się nad Bałtyk? Potrzebujesz samochodu? wypożyczalnia samochodów szczecin to rozwiązanie Twojego problemu :) Przystępne ceny ;)

 

 

Składniki na około 8 placuszków:

  • 1,5 szklanki mąki pszennej
  • 1 łyżka proszku do pieczenia
  • szczypta soli
  • 1 jajko
  • 250 ml mleka
  • 1 łyżka miodu
  • 2 łyżki oleju
  • 2 szklanki dowolnych owoców

 

Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia, dodać sól, połączyć. Dodać mokre składniki, czyli mleko, jajko, miód i olej. Całość dokładnie wymieszać. Dodać owoce, delikatnie wmieszać je do masy.

Placuszki smażyć na średnio nagrzanej patelni na złoty kolor z obu stron. Podawać oprószone z cukrem pudrem lub polane miodem. Smacznego. :)

 


czwartek, 15 czerwca 2017

Kruche ciasto z rabarbarem, truskawkami i bezą - po prostu pyszne! Świetne kruche ciasto, owocowe, słodko-kwaśne nadzienie i przecudowna beza. Całość smakuje wyśmienicie. Wiosenna klasyka w najlepszym wydaniu. Wierzcie mi, że trudno poprzestać na jednym kawałku ;) Musicie spróbować, koniecznie, bardzo polecam! :)

PS dubi.com.pl - piosenki dla dzieci! Idealne na prezent, personalizowana muzyka, doskonałe dla dzieci w wieku do 6 lat :) Zapoznajcie się z ofertą, myślę, że warto :)

 


 

Składniki na ciasto:

  • 250 g mąki
  • 125 g zimnego masła
  • 100 g cukru pudru
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • szczypta soli
  • 1 łyżka śmietany 18%
  • 4 żółtka

 

Mąkę i proszek do pieczenia przesiać, dodać masło, całość szybko posiekać do momentu, kiedy ciasto będzie przypominać kruszonkę. Dodać żółtka, cukier, sól i śmietanę, energicznie zagnieść. Z ciasta uformować kulę, owinąć ją folią spożywczą, schłodzić w lodówce przez około 45 minut.

Formę o wymiarach lub 32 x 22 cm natłuścić i wyłożyć papierem do pieczenia. Ciastem  wylepić spód i wyrównać, nakłuć je widelcem. Ponownie schłodzić w lodówce przez około 30 minut. Piec w temperaturze 180 stopni przez około 15 - 18  minut, na jasnozłoty kolor.

 

Nadzienie:

  • 500 g rabarbaru
  • 100 g truskawek
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 2 łyżki cukru

 

Rabarbar i truskawki umyć, owoce pokroić na mniejsze kawałki.

Wszystkie składniki przełożyć do miski, wymieszać i odłożyć.

 

Beza:

  • 4 białka
  • szczypta soli
  • 200 g cukru
  • 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej

 

Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli, następnie dodawać cukier - łyżka po łyżce, ubijając po każdym dodaniu. Dodać przesianą mąkę ziemniaczaną, całość delikatnie wymieszać.

Na podpieczony spód wyłożyć owocowe nadzienie, wyrównać. Na nie wyłożyć bezę.

Ciasto włożyć do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i od razu obniżyć temperaturę do 140 stopni. Piec przez około 60 minut do czasu aż wierzch bezy będzie chrupiący.

Wystudzić w piekarniku. Smacznego :)

 


00:29, ewa_ciasteczkowakraina , Ciasta z owocami
Link Komentarze (14) »
1 , 2 , 3 , 4 , 5 ... 59

Napisz do mnie

konsek_ewa@o2.pl



Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów Durszlak.pl Top Blogi Katalog Smaków - Przepisy kulinarne na każdą okazję i wyszukiwarka przepisów Lista Blogów Kulinarnych FlyB - Kulinaria