poniedziałek, 03 grudnia 2018

Idealny deser dla czekoladoholików ;) Wciągający, ale bardzo słodki ;) Spieczony wierzch i lejące się wnętrze, mniam! Idealne na taką pogodę ;) Polecam!

 


 Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, proszę o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres konsek_ewa@o2.pl lub zostaw w komentarzu na facebooku. Fotografię opublikuję na facebookowym profilu Domowej cukierni Ewy :)



Składniki na 4 porcje (pojemność 150 ml)

  • 125 g masła
  • 125 g gorzkiej czekolady
  • 2 jajka
  • 85 g cukru
  • 3 łyżki mąki pszennej
  • 100 g drobinek z białej lub mlecznej czekolady

 

Foremki wysmarować masłem. 

Masło i czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, lekko przestudzić.

W misce roztrzepać jajka z cukrem i mąką. Dodać przestudzoną czekoladę z masłem, dokładnie połączyć. Wsypać drobinki czekoladowe, wymieszać.

Masę równo rozdzielić między foremki.

Piec w temperaturze 200 stopni przez 15 - 20 minut. Podawać ciepłe (w środku będą jeszcze bardzo gorące). Smacznego :)



Tagi: czekolada
06:34, ewa_ciasteczkowakraina , Desery
Link Komentarze (7) »

Napisz do mnie

konsek_ewa@o2.pl



Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów Durszlak.pl Top Blogi Katalog Smaków - Przepisy kulinarne na każdą okazję i wyszukiwarka przepisów Lista Blogów Kulinarnych FlyB - Kulinaria