Blog > Komentarze do wpisu

Ciasto z porzeczkami i bezą

Pyszne połączenie kwaśnych porzeczek i słodkiej bezy. Osobiście takie ciasta chyba lubię najbardziej. Na biszkopcie z mieszanki do wypieku biszkoptów. Jest to produkt firmy Polskie Młyny. Byłam ciekawa smaku i konsystencji. Pozytywnie się zaskoczyłam. Biszkopt jest puszysty i delikatny. Idealnie komponuje się z owocami i bezą. Sami wypróbujcie :) Polecam!

 

 Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, proszę o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres konsek_ewa@o2.pl lub zostaw w komentarzu na facebooku. Fotografię opublikuję na facebookowym profilu Domowej cukierni Ewy :)

 

 

Składniki :

  • Mieszanka do biszkoptów Polskie Młyny
  • 4 jajka
  • 4 łyżki wody

 

Beza z porzeczkami :

  • 3 białka
  • 3/4 szklanki cukru
  • 400 g czerwonej porzeczki
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej

 

Biszkopt przygotować według przepisu na opakowaniu. Ciasto przełożyć do formy o wymiarach 21x21 cm, wyłożonej papierem do pieczenia. Odstawić.

Białka ubić na sztywno, stopniowo dodawać cukier. Ubijać przez kolejne 5-6 minut.

Porzeczki wymieszać z mąką ziemniaczaną. 1/3 owoców wyłożyć na biszkopcie.

Do ubitych białek dodać resztę porzeczek, delikatnie wymieszać.

Bezę z owocami wyłożyć na wierzch ciasta. 

Piec w temperaturze 180 stopni przez około 50 minut. Po 25 minutach pieczenia wierzch ciasta przykryć folią aluminiową. Wystudzić. Smacznego :) 

 


poniedziałek, 25 czerwca 2018, ewa_ciasteczkowakraina
Pamiętaj moje dane w tej przeglądarce podczas pisania kolejnych komentarzy. Korzystając z formularza, zgadzasz się na przechowywanie i przetwarzanie danych osobowych.
Komentarze
Gość: lena, *.dynamic.mm.pl
2018/06/25 09:45:49
proste i pyszne ciacho ;)
-
Gość: Ania, *.dynamic.chello.pl
2018/06/25 17:51:34
Na takie ciasto to namawiać mnie długo nie trzeba :) Podaj adres, zjawię się szybko ;)
-
Gość: Marzena, *.dynamic.chello.pl
2018/06/25 20:14:40
Wspaniałe ciasto kochana
-
elzbietadz
2018/06/25 20:23:49
Zgadzam się z Tobą Ewo, słodycz musi być zrównoważona czymś kwaśniejszym, bo będzie za nudna. Świetny biszkopt, bardzo takie lubię :)
-
izaa_a
2018/06/26 07:33:24
ciekawy pomysł, ja u siebie chyba nie widziałam takiej mieszanki, noo albo nie zwracałam uwagi
-
Gość: Candy Pandas, *.centertel.pl
2018/06/26 11:48:58
Porzeczki wprost genialnie sprawdzają się do słodkiego ciacha :D
-
2018/06/26 18:33:44
Na pewno dobrze smakuje ;)
-
Gość: Magda, *.kdpw.com.pl
2018/06/27 08:57:26
Uwielbiam ciasta z owocami, porzeczki świetnie pasują bo równoważą słodycz ciasta :)
-
Gość: Marzena, *.dynamic.chello.pl
2018/06/28 21:32:06
Bardzo fajne ciasto kochana :-) musi być pyszne :-)
-
Gość: Amber, *.adsl.inetia.pl
2018/07/01 08:40:09
Brzmi pysznie!
Porzeczki i beza to musi być świetny duet.
-
Gość: Agnieszka Wieczorek, *.neoplus.adsl.tpnet.pl
2018/07/01 17:16:48
Bardzo smakowicie wyglądające ciacho :)
-
Gość: , *.dynamic.mm.pl
2018/07/02 12:01:01
Pyszne ciasto, takie są najlepsze :-)
-
Gość: Mama, *.leon.com.pl
2018/07/26 06:41:07
Bardzo mi smakowało :)
-
Gość: , 91.222.24.*
2018/08/08 21:08:34
Jejku, ale smakowite ciasto :P

Napisz do mnie

konsek_ewa@o2.pl



Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów Durszlak.pl Top Blogi Katalog Smaków - Przepisy kulinarne na każdą okazję i wyszukiwarka przepisów Lista Blogów Kulinarnych FlyB - Kulinaria